• 25.05.2022 -
Julkaisija: Admin Julkaistu: 19.01.2022 15:21

Uudenkaupungin akkutehtaalla jälleen tulipalo

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen Autotehtaankadulle keskiviikkona puolen kahden aikoihin iltapäivällä. Keskisuurta rakennuspaloa sammuttamaan lähti kuusi pelastuslaitoksen yksikköä. Palo oli syttynyt jälleen Valmet Automotiven akkutehtaalla.

Päivystävä palomestari Mika Juvonen kertoi, että tilanne oli ohi kello kolmeen mennessä. – Palo oli käynnissä, kun saavuimme paikalle, mutta henkilökunta oli onnistuneesti tehnyt evakuointeja ennen pelastuslaitoksen saapumista kohteeseen. Ensihoito toimitti kaksi henkilöä jatkotutkimuksiin, palomestari Juvonen sanoi.

Akkutehtaan henkilökunta oli saanut siirrettyä tuleen syttyneet akut tehtaan pihalle. – Paloon johtaneista syistä en osaa vielä sanoa, vaan syttymissyitä selvitellään, Juvonen summasi.

Pelastuslaitos kävi viimeksi viime viikolla kaksi kertaa Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaalla Autotehtaankadulla sammuttamassa kärähtäneitä akkuja.

Viikko sitten maanantaina akkutehtaan tuotantolinjalla syttyi tuleen neljä akkukennoa. Akkukennot paloivat avoliekillä siinä vaiheessa, kun pelastuslaitoksen väki saapui paikalle. Palo sammutettiin nopeasti ja kennot vietiin ulos. Tiloissa tehtiin savutuuletus.

Maanantain palossa ei aiheutunut suuria aineellisia vahinkoja, eikä sattunut henkilövahinkoja. Viime viikon keskiviikkona tuotannossa ollut akku syttyi palamaan, mutta työntekijät onnistuivat poistamaan akun rakennuksen ulkopuolelle ja paikalle hälytetty pelastuslaitos varmisti tilanteen. Yksi henkilö kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi, mutta suuremmilta henkilövahingoilta vältyttiin.

Lähde: Uudenkaupungin Sanomat, Turun Sanomat, Länsi-Suomi, Laitilan Sanomat, HS.fi


Kommentointi

Kommentoi alas uutista.

Vastaa